Chat with us, powered by LiveChat

10 Cowle Street, Gillen, NT 0870

Vendor Details: 0488 847 018 Enter Phone Code when prompted.
House
hotel4
hot_tub3
directions_car3
Vendor Details: 0488 847 018
Enter Phone Code when prompted.

HOUSE renovated 3 bedroom 2 bathroom + STUDIO mod s/c apartment + Zoned Multiple Dwelling

This lovely property with house and separate studio is located in a quiet, leafy part of Gillen. It is a 15 minute walk to the Alice Springs CBD and literally just across the street to the Araluen Cultural Precinct where you can find a 500 seat theater, art house cinema, galleries, museums, a cafe and the beautiful Frank McCallister Park just beyond. There are also primary schools, a middle school and various shops and services within short walking distance.

The 1000 m2 block is Zoned MD (Multiple Dwelling) allowing for a future subdivision application if desired. As is, with a 3 bedroom house and self-contained stylish studio it is a great investment in terms of either rental return, or to provide a fabulous home for a large family.

There is no work left to be done on either the house or studio and the gardens around both buildings are nicely planted with mature fruit trees - lime, orange, kafir, passion fruit, curry leaf, olive - and shady natives. There are small raised garden beds for vegetables and herbs. A tall hedge offers a natural barrier to the street. The reticulated irrigation system is automated to make best use of night time watering and there is also a rainwater tank.

The communal areas of the house are tiled and freshly painted and the kitchen, laundry and central bathroom have been renovated. The 3 bedrooms are newly carpeted and have been extended to provide extra activity space, or plenty of room for more than one child perhaps. The main bedroom has a quiet lounge area and a new modern bathroom with double shower. Cedar window frames are fitted with glass louvers to provide great ventilation on summer evenings. Building insulation and design features further enhance cooling efficiency. There is an evaporative air con and a reverse cycle heater/air conditioner. Outdoor dining takes place on a back patio covered by a high roof positioned above the main house roof and angled to maximize air flow. There is a garage for parking and storage as well as off-street shaded parking space.

The high-ceiling studio is modern and multi-purpose in its open plan design. It has been placed on the back of the block away from the main house and has its own separate footpath access along the eastern boundary. It has lacquered wooden floors, contemporary bathroom and kitchen fittings, cedar-framed louvers and a paved veranda. The private garden has recreation space, trees and a weatherproof lockable storage area. A reverse cycle air conditioner keeps the space comfortable all year round.

There are gas stove tops and electric ovens in both dwellings.
There are 3 parking places in total.